Mevlid-i Nebi

Mevlid-i Nebi

Okulumuzda Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

06.10.2023 99

ÖĞRENCİLERİMİZİN PEYGAMBER EFENDİMİZİ ANLAMALARI HEDEFLENDİ

Gökler Hürriyet-Adalet Çoban Ortaokulunda Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında bir konferans düzenlendi. Program, Hazreti Peygamber (S.A.V) 'i anma, anlama ve onun güzel ahlakını öğrenme konuları temelinde işlendi. Program Gökler Bahçesaray İmam Hatibi İsa Öztürk'ün Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde Din Hizmetleri Uzmanı Yasin Kartal "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" konulu konferans verdi.

ÖRNEKLER ÜZERİNDEN PEYGAMBER EFENDİMİZ ANLATILDI

 Yasin Kartal konferansta, kulluk yolculuğunda bizi Allah’ın rızasına ulaştıracak olan dosdoğru yolun adını İslam olarak niteledi. Bu dosdoğru yolda zevk ve eğlenceye, geçici arzu ve isteklere kapılmadan her anımızı bir sermaye bilip, o sermayeyi Allah’ın rızası doğrultusunda harcamamız gerektiğini de hatırlattı. Konuşmacı Yasin Kartal şöyle devam etti;

“Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) sırat-ı müstakim kavramını ashabının daha iyi anlaması ve öğrenmesi için; Bir gün düz bir çizgi çizdi ve ‘Bu, Allah’ın yoludur’ buyurdu. Ardından bunun sağından solundan bazı çizgiler çizdi. Sonra, ‘Bunlar birtakım yollardır. Her yolun başında, ona çağıran bir şeytan vardır’ buyurdu. Sonra da şu âyeti okudu: ‘Şüphesiz ki bu, benim dosdoğru yolumdur. O hâlde ona uyun. Başka yollara tâbi olmayın. Sonra sizi Allah’ın yolundan ayırır.’ Hz. Peygamber bir çizgi ile anlaşılır kılmış hedefimizi. İki dünyamız için ne güzel bir rehberlik. Bu ne harika bir navigasyon değil mi?”

Program Gökler Yeşilyurt Camii İmam Hatibi Lokman Dağ'ın yapmış olduğu dua ile sona erdi.

06-10-202306-10-202306-10-2023